De coachzuster

Millennials

Onlangs ben ik bij het seminar Millennials geweest, welke werd georganiseerd door de NEDERLANDSE ACADEMIE VOOR PSYCHOTHERAPIE in Amsterdam.

Graag deel ik mijn opgedane inzichten tijdens de presentaties van Thijs Launspach en Wim Meeus met jullie.

De millennials (geboren tussen 1980 – 2000) zijn:

– opgegroeid met toegang tot het internet

– altijd verbonden: FOMO (fear of missing out)

– lang bezig met volwassen worden

– een makkelijk doelwit voor stress of zelfs burn-out klachten

– minder gewend om om te gaan met teleurstellingen

– ambitieus en hebben hoge verwachtingen 

Dit levert een hoop uitdagingen op voor de millennials in relatie tot werk. Doordat ze ambitieus zijn, alles goed willen doen, zichzelf vergelijken met anderen om hun eigen succes te bepalen, 24/7 bezig zijn met hip, fit, sociaal en gelukkig moeten zijn, ligt structurele stress en burn-out op de loer. Van belang is het om goed voor zichzelf te zorgen. Dit houdt in: gezond eten, goed slapen, sporten, met mate koffie, alcohol en drugs en vooral inplannen van momenten van niets doen.

De kwetsbare jonge millenial, kan te maken hebben met 3 problemen:

  1. Een onduidelijk zelfbeeld en doelloosheid
  2. Angst en gebrek aan vitaliteit
  3. Geen verbondenheid in sociale relaties

Ben jij een millennial en werk je in de gezondheidszorg? Herken je je in bovenstaande? Vind je het lastig om keuzes te maken in je loopbaan? Neem dan vrijblijvend contact met me op voor een kopje koffie en thee en wat ik voor jou kan betekenen!

Share on facebook
Share on linkedin

Meer om te ontdekken

Poolshoogte nemen

Poolshoogte nemen bij De Coachzuster! De term poolshoogte (ja, met 2x 2 O’s) komt uit de scheepvaart en betekent o.a. het onderzoeken hoe de toestand in een bepaalde situatie is.

Ontwikkeladvies 45 plussers

Het Ontwikkeladvies is een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als onderdeel van het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers. Het doel van het Ontwikkeladvies is dat het

Bijna is het zover….

Aanstaande woensdag 17 april is de Ladiesnight in Theater Koningshof in Maassluis. Zoals eerder aangegeven, mag ik daar met De Coachzuster ook aanwezig zijn. Het thema van de getoonde film