De coachzuster

Het over een ander boeg gooien

Denk jij er ook wel eens over na om het in je loopbaan over een andere boeg te gooien?

Kun je niet al je kwaliteiten in je werk inzetten? Zit je al meerdere jaren in dezelfde baan en is de uitdaging voor je een beetje weg?

Naast dat ik mijn bedrijf De Coachzuster heb, werk ik nog een deel in de week in loondienst. Graag deel ik met dit blog mijn beweegredenen om het over een andere boeg te gooien in dat deel van mijn loopbaan.

Kriebels

Op zich was ik er voor mezelf helemaal niet mee bezig, om het in m’n loopbaan eens anders aan te gaan pakken. Ik heb ontzettend leuk werk als opleider en loopbaancoach in een ziekenhuis. Grote diversiteit in de werkzaamheden, hele leuke collega’s, een leidinggevende die het leidinggeven snapt en in een organisatie waar ik het heel goed heb.

En toch gebeurde het, toen ik een bepaalde vacature voorbij zag komen… Met kriebels in mijn buik ging ik bedenken hoe het zou zijn als ik in een andere functie, met andere werkzaamheden in een andere organisatie aan het werk ga. Dit leverde een hele reeks aan gedachtegangen op. Allereerst:

Redenen om het NIET over een andere boeg te gooien

 • Ik heb harstikke leuk en afwisselend werk
 • Ik mag ook zelf verzinnen welk werk ik ga doen; bijvoorbeeld welke workshop ik wil geven en hoe ik het programma vorm ga geven
 • Ik heb hele toffe collega’s
 • Ik kan lezen en schrijven met deze collega’s
 • Ik krijg makkelijk dingen geregeld
 • Ik heb mogelijkheden om thuis te werken

Maar toch ook:

Redenen om het WEL over een andere boeg te gooien

 • Uitdaging: de mogelijkheid om andere kwaliteiten in te zetten en nieuwe dingen te leren
 • Samenwerken met nieuwe collega’s in een groter team en ontdekken hoe me dat af gaat
 • Uit mijn comfortzone gaan; moeite doen om dingen geregeld te krijgen
 • Werken in een andere organisatie, met een andere cultuur en dynamiek
 • Een kortere reisafstand

Bij mij is het er op uitgekomen dat de redenen om het WEL te doen de doorslag gaven en ik de sprong waag. Per komende maand ga ik bij een nieuwe werkgever aan het werk.

Durf jij het ook aan?

En mocht je ondersteuning willen bij het omgooien van jouw boeg: www.decoachzuster.nl

Jolanda Schilt - Francke

Meer om te ontdekken

Dit is jouw moment om te stralen!

Ben je klaar om je vitaliteit, energie en levensstijl naar een hoger niveau te tillen? Wil je eindelijk afrekenen met die eindeloze cyclus van mislukte goede voornemens en onhaalbare doelen?

Nieuwe website

Na vier jaar was het wel een keer tijd om mijn website een opfrisbeurt te geven. Een andere kleurverdeling, nieuwe foto’s en een overzichtelijker aanbod. Aanbod die mijn missie ‘Gemotiveerde,