De coachzuster

Voor Organisaties

Het werken in de zorg is soms best lastig voor uw medewerkers.

lastig

Het werken in de zorg is soms best lastig in tijden dat bezuinigingen uitgevoerd worden en het steeds lastiger is om goede kwaliteit van zorg aan uw zorgvragers te geven met steeds minder zorgprofessionals. 

In de gezondheidszorg heeft u als leidinggevende te maken met bezuinigingen, verhoogde kwaliteitseisen en mondige zorgvragers. Voor uw medewerkers zorgen deze ontwikkelingen ervoor dat het soms lastiger is om aan alle eisen te voldoen.

Oplossing

Heeft u als leidinggevende te maken met een team waarin een hoog ziekteverzuim aanwezig is? Waar veel verloop is van medewerkers? Waar de medewerkers stress ervaren tijdens het uitvoeren van de zorg? De medewerkers ontevreden zijn over de organisatie? Waar geen verbinding is in het team? 

Dan kan ik wellicht een oplossing bieden om dit om te buigen naar een team waar de medewerkers het naar hun zin hebben, hun kwaliteiten en talenten inzetten en met elkaar goede kwaliteit van zorg bieden aan uw zorgvragers. 

Het volgende programma heb ik hiervoor ontwikkeld:

Door in gesprek te gaan met uw medewerkers ga ik achterhalen wat de redenen van verloop uit uw team of organisatie zijn.

‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’
Belangrijk is dat uw medewerkers ook goed voor zichzelf kunnen zorgen. Thema’s die bij deze stap aan de orde komen zijn o.a. vitaliteit, grenzen aangeven, hulp vragen en omgaan met werkdruk.

Uw medewerkers krijgen zicht op hun kwaliteiten en talenten. Wat hun passie in het werk is.

Na in de vorige stappen de individuele medewerker centraal heeft gestaan, gaan we dit nu verbinden naar samenwerken  met elkaar in het team.

Als afsluiting van dit programma wordt er een gezamenlijk activiteit door het team ondernomen.

Uiteraard kunt u mij ook inzetten voor individuele trajecten met uw medewerkers om ze weer in hun kracht te zetten. Welke mogelijkheden daarvoor zijn, kunt u terug vinden op de volgende pagina

Nieuws