De coachzuster

Voor jou

"Zie de barometer als
metafoor voor je loopbaan"

Hoewel ik me realiseer dat het maken van keuzes niet altijd gemakkelijk is, vind ik dat je zelf de regie in je loopbaan zou moeten pakken. Dat je niet af hoeft te wachten wat er op je pad komt, maar dat je zelf aan het roer staat. Graag werk ik met mensen, die (al dan niet met enige ondersteuning) zelf aan het roer van hun loopbaan willen staan en zelf de regie willen pakken. Want dan kun jij die baan vinden die bij je past! Waar je blij van wordt en waar je energie van krijgt.

Heb jij op dit moment:

  • Minder werkplezier?
  • Minder voldoening uit je werk?
  • Geen perspectief in je loopbaan?
  • Al een poosje niets aan persoonlijke ontwikkeling gedaan?
  • De gedachte: ‘Is dit het nu? Moet ik dit werk nog zoveel jaar doen?’
  • Het idee dat je je talenten niet in kunt zetten tijdens je werk?
  • Geen fijne balans tussen werk en privé?

En zou je graag weer gemotiveerd, energiek en positief ingesteld op de werkvloer staan? Met een perspectief waarmee je de komende jaren weer vooruit kunt?

Dan heb ik drie verschillende trajecten ontwikkeld. Ik zie een metafoor in de barometer * voor je loopbaan. Hoeveel druk zit er op jouw loopbaan? Deze druk is er hopelijk niet altijd en kan per situatie of fase in je loopbaan verschillen. Daarom heb ik trajecten ontwikkeld, die passen bij de druk die jij ervaart in je loopbaan.

BESTENDIG

Bij dit traject zit er helemaal niet zo veel druk op je loopbaan. Je merkt bij jezelf dat je je wel eens afvraagt of dat je met je loopbaan nog op de juiste koers zit. Wil je je gedachten daar eens met iemand over delen? Als je dat met mij wilt doen, dan hebben we hier 1 gesprek over en heb je daarna (weer) duidelijk zicht op jouw koers met acties die daar bijhoren.

VERANDERLIJK

Bij dit traject zit er iets meer druk op. Je hebt het idee dat je op een kruispunt in je loopbaan staat. Dan is een kortdurend loopbaantraject van drie maanden en vier gesprekken hierover voor jou passend.

Met dit traject krijg je inzicht in waar je nu staat in je loopbaan en waar je naar toe wil. Een bijbehorend plan van aanpak zorgt dat je ook daadwerkelijk stappen in je loopbaan gaat zetten.

Storm

Staat er grote druk op je loopbaan? Stormt het en is het van belang dat je (andere) keuzes gaat maken? Dan gaan we aan de slag met een volledig loopbaantraject van vijf maanden en zes gesprekken.

Ook bij dit traject krijg je inzicht in waar je nu staat in je loopbaan en waar je naar toe zou kunnen. Een bijbehorend plan van aanpak zorgt dat je ook daadwerkelijk de benodigde acties gaat uitvoeren. Daarnaast komt ook het profileren van jezelf op diverse manieren (op papier/ digitaal/ in persoon) en sollicitatievaardigheden met een in de huidige tijd opgesteld CV, aan de orde.

Trajecten

De start van elk traject begint met het invullen van de Career Fitness Profiler test.

Dit is een wetenschappelijk onderbouwde test, die je inzicht geeft in drie dingen:

  • Loopbaanwaarden: je motivatie om te werken.
  • Loopbaanattitudes: krijg je wat je wilt?
  • Energie – stress balans: hoe voel je je vandaag?

Deze drie onderdelen vullen elkaar aan en geven met elkaar het inzicht waar je staat in je loopbaan en wat je hierin belangrijk vindt.

*Een barometer meet atmosferische druk. Het woord ‘barometer’ komt van het Griekse woord voor ‘gewicht’ en ‘meten.’ Veranderingen in de atmosferische druk opgenomen door barometers worden het meest gebruikt in de meteorologie voor het voorspellen van het weer.

Neem vrijblijvend contact met me op voor een intakegesprek. Dan kunnen we samen bepalen welk traject we gaan inzetten. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.