De coachzuster

Voor zorgprofessionals

Werk jij in de zorg en heb jij op dit moment:

  • Minder werkplezier
  • Minder voldoening in je werk
  • Geen perspectief in je loopbaan
  • Al een poosje niets aan persoonlijke ontwikkeling gedaan
  • De gedachte: ‘Is dit het nu? Moet ik dit werk nog zoveel jaar doen
  • Het idee dat je je talenten niet in kunt zetten tijdens je werk
  • Geen fijne balans tussen werk en privé

 

Je moet zelf de touwtjes in handen nemen en zorgen dat je werk doet dat bij je past, dat je energie geeft en dat je uitdaagt. Zodat je gemotiveerd, positief ingesteld en energiek op de werkvloer staat.

Wil je dit wel, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken?

Daarvoor heb ik drie verschillende trajecten ontwikkeld. Voor de namen van de trajecten, ben ik geïnspireerd door een barometer. Ik zie een vergelijking in de barometer* met een loopbaan. Hoeveel druk zit er op jouw loopbaan? Deze druk is er hopelijk niet altijd en kan per situatie of fase in je loopbaan verschillen. Daarom heb ik trajecten ontwikkeld, die passen bij de druk die jij ervaart in je loopbaan.

* Een barometer meet atmosferische druk. Het woord ‘barometer’ komt van het Griekse woord voor ‘gewicht’ en ‘meten.’ Veranderingen in de atmosferische druk opgenomen door barometers worden het meest gebruikt in de meteorologie voor het voorspellen van het weer. In de werkkamer thuis staat de barometer van de vader van mijn man. Hij gebruikte die vroeger tijdens zijn werk op zee.

"Zie de barometer als
metafoor voor je loopbaan"

Werkwijze

Elk traject start met het invullen van de Career Fitness Profiler test. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde test, die je inzicht geeft in drie dingen:

  • Loopbaanwaarden: je motivatie om te werken.
  • Loopbaanattitudes: krijg je wat je wilt?
  • Energie – stress balans: hoe voel je je vandaag?

Deze drie onderdelen vullen elkaar aan en geven met elkaar het inzicht waar je staat in je loopbaan en wat je hierin belangrijk vindt.

Daarna gaan we verder met het traject wat uitgekozen is.

BESTENDIG

Bij dit traject zit er helemaal niet zo veel druk op je loopbaan. Je merkt bij jezelf dat je je wel eens afvraagt of dat je met je loopbaan nog op de juiste koers zit. Wil je je gedachten daar eens met iemand over delen? Als je dat met mij wilt doen, dan hebben we hier 1 gesprek over en heb je daarna (weer) duidelijk zicht op jouw koers met acties die daar bij horen.

VERANDERLIJK

Bij dit traject zit er iets meer druk op. Je hebt het idee dat je op een kruispunt in je loopbaan staat. Dan is dit loopbaantraject van ongeveer drie maanden en vier gesprekken hierover voor jou van geschikt.

 

Met dit traject krijg je ga je op onderzoek uit. Je krijgt inzicht in waar je nu staat in je loopbaan, wat daarin belangrijk voor je is en weet wat je wil. Het opstellen van een plan van aanpak zorgt dat je ook daadwerkelijk stappen in je loopbaan gaat zetten en krijgt wat je wil.

Storm

Staat er grote druk op je loopbaan? Stormt het en is het van belang dat je (andere) keuzes gaat maken? Dan gaan we aan de slag met een uitgebreider loopbaantraject van ongeveer vijf maanden en zes gesprekken.

 

Ook bij dit traject krijg je inzicht in waar je nu staat in je loopbaan en waar je naar toe zou kunnen. Een plan van aanpak zorgt dat je ook daadwerkelijk de benodigde acties gaat uitvoeren. Maar we gaan nog een stapje verder. Daarnaast komt ook het jezelf laten zien op diverse manieren (op papier / digitaal / in persoon) aan de orde. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een in de huidige tijd opgesteld CV, je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek met de STAR methodiek en jezelf presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Online of in persoon.

Neem vrijblijvend contact met me op voor een intakegesprek. Dan kunnen we samen bepalen welk traject we gaan inzetten. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.

Nieuws