De coachzuster

Investeer jij (genoeg) in jezelf?

En dan bedoel ik hierbij niet de investering in nieuwe kleding, nieuwe fiets of meubels. Wat ik wel bedoel is de investering in de ontwikkeling van jezelf, de ontwikkeling in je vakgebied en je duurzame inzetbaarheid in je loopbaan.

We hebben momenteel te maken met bijzondere tijden. Duidelijk is dat we hier niet zomaar klaar mee zijn. Wat betekent dit voor jou? Kun jij je hier op aanpassen? Zowel in je privé situatie, als op het professionele vlak? Wat wordt er op je werk van je gevraagd, anders dan je gewend was? En kun en wil je dit ook?

Er wordt in ieder geval aanpassingsvermogen en flexibiliteit van je gevraagd, schat ik in. Net als creativiteit, kansen creëren, lef hebben en niet bij de pakken neer gaan zitten.                       

Wat hierbij belangrijk is, is dat je de vaardigheden hebt om deze aanpassingen ook daadwerkelijk te doen. Heb je bijvoorbeeld opleidingen of cursussen gevolgd die jou hierbij helpen? Ben je op de hoogte van de ontwikkelingen in jouw vakgebied? Ben je digitaal vaardig?

Heb je, met andere woorden, (de juiste) investeringen gedaan die je nu in deze bijzondere tijden helpen?

Ten anker liggen Aan het begin van de corona crisis ben ik ten anker gaan liggen en even niets te doen. (Blog) Omdat inmiddels duidelijk is dat de crisis nog lang niet voorbij is, is het niet wenselijk meer om lang voor anker te blijven liggen. Voor mij liggen de uitdagingen op het gebied van de digitale vaardigheden. Hierin moet ik mijn vaardigheden verder ontwikkelen om me aan te kunnen passen aan en mee te kunnen komen in de huidige situatie.

Wat kan het je opleveren? Wat wel goed is, om na te denken over wat er  in jouw situatie nodig is om mee te kunnen in de veranderingen waar jij te maken hebt gekregen op het professionele vlak..

Een loopbaantraject is hierbij een goede zet. Dit is preken voor eigen parochie, naar het is wel zo. Want wat kan loopbaanadvies je op leveren? Hieronder een aantal quotes van mensen die ik heb mogen begeleiden in een loopbaantraject.

“Dit traject heeft mij doen inzien dat ik misschien niet alle juiste vaardigheden voor een bepaalde functie bezit, maar met opgebouwde werkervaring wel volwaardig naar een functie toe kan groeien.”

“Ik heb ontdekt dat de wereld groter is dan mijn huidige werkomgeving.”

“Wow! Wat een verschil; mijn cv voor en na dit traject! Nu kom ik veel beter tot mijn recht met al mijn opgedane kwaliteiten en ervaring.”

“Nu durf ik wel te solliciteren op vacatures die me erg aanspreken, maar waar ik niet aan alle eisen voldoe.”

Het volgen van een loopbaantraject hoeft geen langdurig traject te zijn. Met 1 – 3 gesprekken kun je al concrete resultaten bereiken.

Wanneer is het voor jou tijd om in jezelf te investeren?

PS; als je even de financiële middelen niet hebt om een loopbaantraject te starten, dan biedt de overheid uitkomst. Per 1 december a.s. stelt het Ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid 50.000 trajecten beschikbaar, het zogenoemde ontwikkeladvies. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Jolanda Schilt - Francke

Meer om te ontdekken

Dit is jouw moment om te stralen!

Ben je klaar om je vitaliteit, energie en levensstijl naar een hoger niveau te tillen? Wil je eindelijk afrekenen met die eindeloze cyclus van mislukte goede voornemens en onhaalbare doelen?

Nieuwe website

Na vier jaar was het wel een keer tijd om mijn website een opfrisbeurt te geven. Een andere kleurverdeling, nieuwe foto’s en een overzichtelijker aanbod. Aanbod die mijn missie ‘Gemotiveerde,