De coachzuster

Is jouw loopbaan in de greep van het virus??

De vraag op het kaartje op de foto kan niet actueler in deze bijzondere tijd: ‘Ik heb een plan voor het geval mijn huidige werk gaat verdwijnen. We hebben allemaal te maken met het feit dat ons werk op de een of andere manier, in meer of mindere mate, anders is dan voor de uitbraak van het COVID 19 virus. Is jouw loopbaan in de greep van het virus? Of heb jij de regie en heb je een plan?

Huidige situatie Is jouw standaard uitrusting momenteel een insnoerend mondmasker met spatbril en overschort?  Dit je hele dienst lang, omdat je voor zorgvragers zorgt die met het virus besmet (kunnen) zijn. Werk je met je joggingbroek aan en je haar ‘coupe net uit bed’, achter de laptop en realiseer je je net te laat dat het bellen met je collega ook met beeld gepaard ging zijn? Mag je naast het werken er ook voor zorgen dat je kinderen thuis aan de slag zijn met de schoolopdrachten. Of is het nog weer anders voor je en heb je met andere uitdagingen te maken.

Hoe is jouw werksituatie op dit moment? Kun jij je werk überhaupt nog doen? Al dan niet met aanpassingen. Is je werk inhoudelijk veranderd of misschien wel helemaal komen te vervallen?

Wellicht een hele lastige vraag in deze situatie, maar heb je het ook nog wel naar je zin en plezier in wat je aan het doen bent? Allemaal vragen die er toe doen als je na wil denken over je loopbaan in deze bijzondere tijd.

Zelf heb ik net een paar maanden geleden een stap in mijn loopbaan gezet naar een nieuwe organisatie. Het inwerken verloopt iets anders dan ik had gedacht en het vraagt wat aanpassingen van mij en mijn collega’s. Maar het is goed te doen.  En al met al ben ik toch blij dat ik deze stap gezet heb. Verandering van werkomgeving, samenwerken met nieuwe collega’s, andere taken uitvoeren, voor mij geeft dat een impuls in mijn ontwikkeling.

Een plan Inmiddels is wel duidelijk dat je overvallen kunt worden door het feit dat je werk verandert of zelfs stopt. En dan? Het hebben van een plan, maakt dat je gericht aan de slag kunt om ander werk te vinden. Je weet wie je in je netwerk kunt benaderen, omdat je jouw netwerk in kaart en uitgebreid hebt. Op welke vacatures je wilt en kunt solliciteren, omdat je weet hoe je volgende stap in je loopbaan er uit moet zien wat jou betreft.

Jouw profiel Voor het maken van je plan, is het handig dat je zicht hebt op wat jij belangrijk vind in je loopbaan. Dat je weet wat jouw drijfveren zijn. Welke kwaliteiten en competenties je bezit. Welke ontwikkelwensen je hebt en wat jouw zoekrichting is bij je volgende stap in je loopbaan. Dit alles komt bij elkaar in jouw profiel.  En met jouw profiel in beeld, kun je gemakkelijk een plan opstellen voor jezelf.

Ik kan me voorstellen dat je niet zo 1, 2, 3 jouw profiel uit je mouw schudt. Daarom heb ik een hulpmiddel gemaakt, wat je op gang helpt. Klik hier voor het (kosteloos) aanvragen van dit hulpmiddel.

Ben je er aan toe om een stap verder zetten en kun je ondersteuning gebruiken bij het opstellen van jouw plan? Dan ben je van harte welkom voor een (uiteraard corona-proof) nadere kennismaking met me. Wellicht gaan we binnenkort al aan de slag!

Vrijblijvende kennismaking

Jolanda Schilt - Francke

Meer om te ontdekken

Dit is jouw moment om te stralen!

Ben je klaar om je vitaliteit, energie en levensstijl naar een hoger niveau te tillen? Wil je eindelijk afrekenen met die eindeloze cyclus van mislukte goede voornemens en onhaalbare doelen?

Nieuwe website

Na vier jaar was het wel een keer tijd om mijn website een opfrisbeurt te geven. Een andere kleurverdeling, nieuwe foto’s en een overzichtelijker aanbod. Aanbod die mijn missie ‘Gemotiveerde,