De coachzuster

Jouw ladder in jouw loopbaan in de spotlight

Ken jij onderstaande uitspraak?

‘Sommige mensen bereiken de hoogste sport van de ladder en ontdekken dan pas dat die tegen de verkeerde muur staat.’ (Stephen R. Covey)

Ik houd ervan om mooie metaforen te maken in relatie tot een loopbaan. Omdat het zo beeldend maakt. En niet alleen met de loopbaan van een ander, maar ook in relatie met mijn eigen loopbaan. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat deze uitspraak bij mij niet van toepassing is. Ik heb een aantal keer de ladder zelf opgepakt en tegen een andere muur gezet, voordat ik de hoogste sport had bereikt. De interessante kansen die ik gekregen heb in mijn loopbaan, heb ik gepakt. Soms had ik daarbij mazzel met de omstandigheden en soms heb ik er zelf de regie in gehad.

In de vele gesprekken die ik inmiddels over loopbanen heb mogen voeren, heb ik ervaren dat het enorm helpt om een plan te hebben voor je eigen loopbaan. En dat degene die een plan maken, ook de resultaten boeken die ze willen bereiken. En dan kan het nog snel gaan ook!

Week van de loopbaan Dus, hoe is dit voor jou? Pak jij kansen en zet jij zelf de ladder tegen een andere muur? Of klim je (gedachteloos) omhoog richting de hoogste sport? Omdat je even niet anders kan? Of er nooit zo gericht over nagedacht hebt?

Nu is het uitgelezen moment om daar eens stil bij te staan. Van 14 t/m 19 september is het namelijk de Week van de Loopbaan. Een week waarin je (kosteloos) kennis kan maken met loopbaancoach en met een wat loopbaanadvies voor jou kan betekenen.

Omdat ze 30 jaar bestaat, heeft beroepsvereniging Noloc een waaier met 30 loopbaantips ontwikkeld. Een aantal van deze tips vind ik toepasselijk bij de eerder genoemde uitspraak van Stephen Covey:

  • Ontdek jouw kwaliteiten; breng jouw competenties en uniek kwaliteiten in kaart
  • Wat zijn je wensen; wat zijn je drijfveren?
  • De mooiste baan zonder weg te gaan; Uit welke taken bestaat je werk? Welke daarvan brengen energie en welke niet of minder? Kun je werktaken uitruilen met een collega?
  • Werkomgeving; wat zijn ingrediĆ«nten voor een fijne werkomgeving? Zowel qua werkruimte, maar ook qua samenwerking met anderen.

En… spreken bovenstaande tips jou aan, maar weet je niet hoe je hier mee aan de slag zou kunnen? Dan is deze Week van de loopbaan voor jou georganiseerd! Wil je graag meer informatie over deze week lezen, dan kun je dit vinden via deze link.

Nieuwsgierig? Wil je weten of jouw ladder tegen de juiste muur staat? Vul dan dit contactformulier in en we gaan kennis maken met elkaar en op ontdekkingstocht welk plan voor jou past! Ik heb meteen dan ook de waaier met de 30 loopbaantips voor je klaarliggen.

Zie ik je in de Week van de loopbaan?

Jolanda Schilt - Francke

Meer om te ontdekken

Dit is jouw moment om te stralen!

Ben je klaar om je vitaliteit, energie en levensstijl naar een hoger niveau te tillen? Wil je eindelijk afrekenen met die eindeloze cyclus van mislukte goede voornemens en onhaalbare doelen?

Nieuwe website

Na vier jaar was het wel een keer tijd om mijn website een opfrisbeurt te geven. Een andere kleurverdeling, nieuwe foto’s en een overzichtelijker aanbod. Aanbod die mijn missie ‘Gemotiveerde,