De coachzuster

Niet deelnemen is een gemiste kans!

Met dit blog wil ik graag de aandacht vestigen op het mooie project Sterk in je werk, zorg voor jezelf. De overheid subsidieert dit project en Sterk in je werk is er voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. En voor iedereen die in zorg en welzijn werkt en nadenkt over een volgende stap in hun loopbaan.

Vanaf het begin (januari 2017) ben ik als loopbaancoach bij dit project betrokken. Als ik een schatting moet maken, heb ik al meer dan honderd mensen gesproken.  Bijvoorbeeld met:

Meike, 50-er, wijkverpleegkundige in hart en nieren die binnen de thuiszorg nog een stap wil maken. Hans, 60-er die de laatste jaren voor zijn pensioen nog 1 switch wil maken in de zorg. Lieke, de ambitieuze 20-er die wil ontdekken wat de zorg nog meer voor haar in petto kan hebben. Latifa, die als 30-er de overstap wil maken naar de zorg, maar niet goed weet hoe ze dit aan kan pakken. Of kandidaten die door het UWV geattendeerd zijn op dit project.

Ieder heeft zijn eigen verhaal, vragen en mogelijkheden. De verbindende factor is de wens om in de zorg te werken. Daar gaan we tijdens het traject mee aan de slag. 

Wat levert het je op?

Ik durf met zekerheid te zeggen dat bijna elke deelnemer die ik heb gesproken heb, in ieder geval inzichten heeft gekregen en tips om zelf verder mee aan de slag te kunnen gaan.

Naast een gesprek, heb je ook de mogelijkheid tot het doen van een test of volgen van een workshop. Allemaal ter ondersteuning van het ontdekken van jouw mogelijkheden in de zorg.

Wat daarbij zeker ook een rol speelt, is jouw inzet om werk te maken van ander werk.  Het kost je dus tijd en motivatie om dingen (wellicht anders dan je tot nu toe gewend was) te ondernemen, om tot je gewenste resultaten te komen.

Ervaringen van kandidaten

Naar aanleiding van de gesprekken die ik gevoerd heb, heb ik o.a. de volgende uitspraken teruggekregen:

  • ‘Jouw adviezen hebben me het zetje in de juiste richting gegeven om op zoek te gaan naar een baan die echt bij mij past.’
  • ‘Dankzij jou heb ik nu een cv van deze tijd en waarin ik mezelf heel goed herken.’
  • ‘Soms kan ik nog niet geloven dat ik mijn droombaan in de zorg gevonden heb!’
  • ‘Bedankt voor het duwtje in mijn rug om nu echt in beweging te komen en werk te maken van een nieuwe baan.’

Workshop Solliciteren en Netwerken

Naast het voeren van individuele gesprekken met kandidaten, mag ik samen met een andere loopbaancoach, ook de workshop Solliciteren en netwerken geven voor het project. Dinsdag 10 maart a.s. is weer de eest volgende.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met hoe jij je zichtbaarheid op de arbeidsmarkt kunt vergroten en je profiel op kunt stellen. Daarnaast ook de STARR methodiek behandeld en hoe je deze in kunt zetten bij een sollicitatiegesprek. Een ander onderwerp is het belang van netwerken en het opstellen van je eigen netwerkplan daarbij. Een volle ochtend dus, waarna je met veel handvatten en tips zelf (of met je Sterk in je werk loopbaancoach) aan de slag kunt.

Woon je in de regio RijnGouwe? Werk je in Zorg en Welzijn sector? Of wil je de stap naar deze sector (weer) maken? Dan is deze workshop misschien iets voor jou! Meer informatie over Sterk in je werk:

www.sterkinjewerk.nl / www.care2care.nl

Wil je liever iemand spreken om te ontdekken of dit project of de workshop Solliciteren en netwerken iets voor jou is? Neem dan contact op met Monique van der Heijden. Telefoon: 0182-35 60 35 of stuur een mail naar sterkinjewerk@care2care.nl

Ik hoop dat jouw aandacht nu ook gevestigd is op Sterk in je werk.

Dus…… Wanneer ga ik met jou in gesprek?

Jolanda Schilt - Francke

Meer om te ontdekken

Dit is jouw moment om te stralen!

Ben je klaar om je vitaliteit, energie en levensstijl naar een hoger niveau te tillen? Wil je eindelijk afrekenen met die eindeloze cyclus van mislukte goede voornemens en onhaalbare doelen?

Nieuwe website

Na vier jaar was het wel een keer tijd om mijn website een opfrisbeurt te geven. Een andere kleurverdeling, nieuwe foto’s en een overzichtelijker aanbod. Aanbod die mijn missie ‘Gemotiveerde,