De coachzuster

Nu is het moment om te kiezen wat ik écht leuk vind!

Als loopbaancoach heb ik inmiddels al meer dan 100 kandidaten gesproken voor het project Sterk in je werk. Met dit blog wil ik jullie een beeld geven bij wat er allemaal besproken kan worden tijdens de gesprekken.

Zoektocht

Veel kandidaten staan op een punt in hun leven, dat ze met hun loopbaan een andere kant op willen gaan. Voorheen zat een kandidaat in een baan, waar diegene in is gerold. En nu is het moment gekomen om na te denken ‘wat wil ik nu echt?’ Mijn ervaring is dat vaak rond het 40e levensjaar deze vraag naar voren komt. Of wanneer de kinderen groter zijn en er meer ruimte is voor het volgen van een opleiding of bijvoorbeeld meer uren te gaan werken.

Met de inzet van het Sterk in je werkboekje, waarin (soms lastige) vragen en oefeningen staan, komt de kandidaat tot inzichten die in deze zoektocht richting geven. Dit werkboek is speciaal ontwikkeld voor dit project en biedt vele handvatten om mee aan het werk te gaan.

Dit project richt zich op het (gaan) werken in zorg. Van belang is het dan om zicht te hebben op de verschillende sectoren in de zorg. Weet jij welke sectoren er allemaal zijn? Veel kandidaten hebben dit niet precies. Voor mij is een veelgehoorde opmerking: “Dank je wel, nu heb ik meer beeld bij de zorg”. Nadat ik verteld heb over de verschillende sectoren in de zorg en de bijhorende kenmerken. Zoals bijvoorbeeld kortdurend of langdurige zorg, wonen of behandeld worden, zorg thuis of zorg in een instelling. Maar ook de verschillende categorieën zorgvragers: mensen met een verstandelijke beperking, psychische aandoeningen of bijvoorbeeld de oudere medemens.

Het werken in de zorg is niet alleen aan het bed staan; het wassen en aankleden van zorgvragers. Er zijn ook werkzaamheden in het begeleiden van zorgvragers op bijvoorbeeld psychisch vlak of zelfstandig wonen. En dat kan dus in de verschillende settingen. Ook het meewerken aan projecten, management taken, personeelsbeleid taken of achter de balie bij een polikliniek of een huisarts werkzaam zijn, behoren tot de mogelijkheden.

Grenzen gaan uitgummen

Dit is een uitspraak van een van mijn kandidaten. Het maken van keuzes is niet makkelijk en heeft consequenties. Het onregelmatig werken in de avonden, nachten en weekenden wat je misschien niet gewend bent. Het financiële aspect speelt een rol. Als je nu niet in de zorg werkt, maar dat wel wil gaan doen, kan het ook een volledig nieuwe werkomgeving voor je zijn.

Dit alles betekent dat de grenzen die je nu voor jezelf hebt staan, wellicht uitgegumd moeten worden en opnieuw getekend moeten worden. Samen kunnen we tijdens de gesprekken op een rijtje zetten wat dit voor jou betekent.

Aan de slag

Als het denkwerk gedaan is en je weet welke richting je op wil gaan, dan is het van belang om ervoor te zorgen dat je aan de slag gaat. Met het opbouwen van een netwerk of het inzetten van je netwerk. Voeren van gesprekken, oriënterend of een sollicitatie. Je cv anno nu opstellen en zorgen dat goed naar voren komt wie jij bent en wat je allemaal te bieden hebt.

Het is gelukt!!

En dan, na alle inspanningen die je hebt gedaan, mag je starten met de baan of opleiding van je dromen. Het is voor mij super leuk om een mail te ontvangen waarin dit aangegeven wordt! Kandidaten die ik gesproken heb, hebben hun plek onder andere gevonden in de functie van helpende, pedagogisch medewerker, opleidingscoördinator, (opleiding tot) doktersassistente en een traineetraject bij een gezondheidscentrum.   

Wil je dit ook? Of heb je ondersteuning nodig bij het maken van keuzes, het opstellen van je cv anno nu of iets anders wat je lastig vind? Meld je dan nog vandaag aan: www.sterkinjewerk.nl

We staan met voldoende enthousiaste loopbaancoaches voor je klaar om met je aan de slag te gaan om te ontdekken wat je nu écht leuk vindt!

Jolanda Schilt - Francke

Meer om te ontdekken

Dit is jouw moment om te stralen!

Ben je klaar om je vitaliteit, energie en levensstijl naar een hoger niveau te tillen? Wil je eindelijk afrekenen met die eindeloze cyclus van mislukte goede voornemens en onhaalbare doelen?

Nieuwe website

Na vier jaar was het wel een keer tijd om mijn website een opfrisbeurt te geven. Een andere kleurverdeling, nieuwe foto’s en een overzichtelijker aanbod. Aanbod die mijn missie ‘Gemotiveerde,