De coachzuster

Straal jij al door STAR

Ieder mens heeft kwaliteiten. Jij dus ook!

Soms weten we die zo op te noemen, maar soms zijn ze niet zo zichtbaar of herkenbaar. De STAR is bij uitstek een methodiek die je kunt gebruiken om je (verborgen) kwaliteiten te ontdekken of ze goed te kunnen verwoorden tijdens een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld . Mijn ervaring is dat als jou dit goed lukt, dan begin je vanzelf te stralen als je er over vertelt!

Methodiek

Door de STAR te gebruiken, kun je gemakkelijk concrete voorbeelden geven van je opgedane werkervaring.

De letters staan voor:

Situatie: Wat was de situatie? Wat gebeurde er?

Taak: Wat was je taak? Wat werd er van je verwacht?

Acties: Wat heb je daadwerkelijk gedaan?

Resultaat: Wat was het concrete resultaat van jouw gedane acties?

Twee manieren

Je kunt de STAR in zetten om je kwaliteiten te ontdekken met een succesverhaal van jouwzelf. Waar was je ontzettend trots op?  Om ook je verborgen kwaliteiten naar voren te halen, is mijn advies om dit samen met iemand te doen. Jij vertelt je succesverhaal en de ander mag daarna aangeven welke kwaliteiten die haalt uit jouw verhaal. Mijn ervaring is dat ook als je goed zicht hebt op je kwaliteiten, er nog verrassingen voor je naar voren kunnen komen.

De andere manier is om een kwaliteit van jou als uitgangpunt te nemen en dan een situatie te beschrijven waarin je kwaliteit duidelijk naar voren kwam. Deze manier wordt vaak gebruikt tijdens sollicitatiegesprekken. De STAR geeft jou dan de mogelijkheid om naar voren te brengen wat jij te bieden hebt met deze kwaliteit.

Tips

  • Maak een overzicht van al jouw kwaliteiten
  • Ontdek nog meer kwaliteiten door een succesverhaal te delen
  • Schrijf een STAR letterlijk uit voor jezelf
  • Kijk naar de vacaturetekst van de vacature waarop jij gaat solliciteren en kies één of meerdere kwaliteiten (of competenties) uit die hierin genoemd staan

Van welke kwaliteiten ga jij stralen?

Jolanda Schilt - Francke

Meer om te ontdekken

Dit is jouw moment om te stralen!

Ben je klaar om je vitaliteit, energie en levensstijl naar een hoger niveau te tillen? Wil je eindelijk afrekenen met die eindeloze cyclus van mislukte goede voornemens en onhaalbare doelen?

Nieuwe website

Na vier jaar was het wel een keer tijd om mijn website een opfrisbeurt te geven. Een andere kleurverdeling, nieuwe foto’s en een overzichtelijker aanbod. Aanbod die mijn missie ‘Gemotiveerde,