De coachzuster

Lekker blijven werken

Als loopbaancoach vind ik het leuk om regelmatig een tool in te zetten om bij de gesprekken die ik voer over de verschillende loopbanen. Een daarvan is het Lekker Blijven Werken Spel van Peter Gerrickens e.a. en daarover gaat dit blog.

Dit spel heeft verschillende toepassingsmogelijkheden om stil te staan bij je loopbaan en bevat vier onderwerpen:

  1. Huidig werk: Hoe goed kun je dit (blijven) uitvoeren?
  2. Inzetbaarheid: Ben je aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt?
  3. Vitaliteit en gezondheid: Ben je fysiek en mentaal fit?
  4. Werk en leven: Hoe past werk in je leven?

Zowel individueel, maar ook in teams en intervisie is dit spel in te zetten. Middels vragen, stellingen en afbeeldingen ga je aan de slag. De vragen en stellingen kunnen best confronterend zijn, ze leggen de punten bloot waarvan je wel weet dat ze er zijn, maar soms liever niet over na denkt. Aan de andere kant helpt dit juist ook om je tot actie aan te zetten. Je hebt zicht op de onderdelen van je loopbaan waarin je verandering wilt brengen en dit helpt je om een plan de campagne voor jouw loopbaan te maken. Ik ben er van overtuigd dat het opstellen van je eigen plan, je helpt in het zetten van concrete stappen.

In mijn blog Het over een andere boeg gooien lees je waarom ik tot actie over ben gegaan. En ik kan je vertellen dat alle redenen die ik genoemd heb om het WEL te doen, daadwerkelijk uitgekomen zijn voor mij!

Maar waarom zou jij dit spel nu gaan spelen (met mij ?):

  • Om stil te staan de eerder genoemde 4 onderwerpen
  • En daar inzichten in op te doen voor jezelf
  • Om een concreet plan te maken voor jouw loopbaan
  • … Of vul hier je eigen reden in

Wanneer zou je het niet gaan spelen?

Als alle stellingen van de kaartjes op de foto voor jou van toepassing zijn. Dan zeg ik: Je hebt de vlaggetjes ontzettend goed opgehangen in je loopbaan. Geniet er vooral van!

Hoe hangen de vlaggetjes er voor jou bij?

De zomerperiode staat voor de deur. Eerst bijkomen van de afgelopen bijzondere en wellicht hectische tijd met corona en alle lastigheden die daarbij om de hoek kwamen. Daarnaast ook je gedachten eens laten gaan over je loopbaan. Kom je tot de conclusie dat je wel toe bent aan iets anders? De koffie of thee staat klaar voor een nadere kennismaking!

Een mail is zo gestuurd: contactmetdecoachzuster 

Jolanda Schilt - Francke

Meer om te ontdekken

Dit is jouw moment om te stralen!

Ben je klaar om je vitaliteit, energie en levensstijl naar een hoger niveau te tillen? Wil je eindelijk afrekenen met die eindeloze cyclus van mislukte goede voornemens en onhaalbare doelen?

Nieuwe website

Na vier jaar was het wel een keer tijd om mijn website een opfrisbeurt te geven. Een andere kleurverdeling, nieuwe foto’s en een overzichtelijker aanbod. Aanbod die mijn missie ‘Gemotiveerde,