De coachzuster

Lekker blijven werken

Als loopbaancoach vind ik het leuk om regelmatig een tool in te zetten om bij de gesprekken die ik voer over de verschillende loopbanen. Een daarvan is het Lekker Blijven Werken Spel van Peter Gerrickens e.a. en daarover gaat dit blog.

Dit spel heeft verschillende toepassingsmogelijkheden om stil te staan bij je loopbaan en bevat vier onderwerpen:

  1. Huidig werk: Hoe goed kun je dit (blijven) uitvoeren?
  2. Inzetbaarheid: Ben je aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt?
  3. Vitaliteit en gezondheid: Ben je fysiek en mentaal fit?
  4. Werk en leven: Hoe past werk in je leven?

Zowel individueel, maar ook in teams en intervisie is dit spel in te zetten. Middels vragen, stellingen en afbeeldingen ga je aan de slag. De vragen en stellingen kunnen best confronterend zijn, ze leggen de punten bloot waarvan je wel weet dat ze er zijn, maar soms liever niet over na denkt. Aan de andere kant helpt dit juist ook om je tot actie aan te zetten. Je hebt zicht op de onderdelen van je loopbaan waarin je verandering wilt brengen en dit helpt je om een plan de campagne voor jouw loopbaan te maken. Ik ben er van overtuigd dat het opstellen van je eigen plan, je helpt in het zetten van concrete stappen.

In mijn blog Het over een andere boeg gooien lees je waarom ik tot actie over ben gegaan. En ik kan je vertellen dat alle redenen die ik genoemd heb om het WEL te doen, daadwerkelijk uitgekomen zijn voor mij!

Maar waarom zou jij dit spel nu gaan spelen (met mij ?):

  • Om stil te staan de eerder genoemde 4 onderwerpen
  • En daar inzichten in op te doen voor jezelf
  • Om een concreet plan te maken voor jouw loopbaan
  • … Of vul hier je eigen reden in

Wanneer zou je het niet gaan spelen?

Als alle stellingen van de kaartjes op de foto voor jou van toepassing zijn. Dan zeg ik: Je hebt de vlaggetjes ontzettend goed opgehangen in je loopbaan. Geniet er vooral van!

Hoe hangen de vlaggetjes er voor jou bij?

De zomerperiode staat voor de deur. Eerst bijkomen van de afgelopen bijzondere en wellicht hectische tijd met corona en alle lastigheden die daarbij om de hoek kwamen. Daarnaast ook je gedachten eens laten gaan over je loopbaan. Kom je tot de conclusie dat je wel toe bent aan iets anders? De koffie of thee staat klaar voor een nadere kennismaking!

Een mail is zo gestuurd: contactmetdecoachzuster 

Jolanda Schilt - Francke
Share on facebook
Share on linkedin

Meer om te ontdekken

Podcast Zorg met zin

Wat leuk is het om deel te nemen aan een podcast! Deze keer was dit met Suzanne Aslander. Zij heeft de podcast Zorg met Zin. Zij heeft onderstaand bericht gedeeld

Speciale actie Dag van de Zorg!

Woensdag 12 mei 2021 is het de jaarlijkse dag van de zorg. Een mooie aanleiding voor een speciale actie van De Coachzuster:  Het Kompasgesprek. Voor wie bedoeld? Voor jou, de

Register Loopbaanprofessional

Vandaag is een bijzondere dag! Want ik ben namelijk officieel Register Loopbaanprofessional. Dit keurmerk staat voor mijn: gedrevenheid ontwikkeling nieuwsgierigheid verdieping professionalisering kwaliteit als loopbaanprofessional Met veel plezier zet ik