De coachzuster

Over mij

Ik haal er veel voldoening uit om mensen te faciliteren in beweging te komen en ze stappen te laten zetten die ze vooraf niet bedacht hadden.

Wie ben ik?

In diverse functies heb ik al 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg. Mijn loopbaan is gestart met leren en werken, namelijk als leerling verpleegkundige in een ziekenhuis. Na mijn opleiding heb ik ruime ervaring opgedaan als gediplomeerd verpleegkundige. Voor mij is werken en leren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Juist tijdens het werk leer je het meest Daarnaast heb ik om mijn competenties uit te breiden de kader opleiding (opleiding tot leidinggevende) en de tweede graads docentenopleiding gevolgd. Deze opleidingen gaven mij de kans om mijn talenten te ontplooien en in te zetten onder andere als voortrekker op de afdeling. Met name de docentenopleiding gaf mij het zetje om over te stappen naar de opleidingsafdeling. Ik kwam er achter dat mijn hart lag bij het opleiden en begeleiden van leerlingen, hier wilde ik graag verder mee.

In 2005 greep ik de kans om over te stappen naar de functie van praktijkopleider. Dit betekende van het zorgen voor de patiënten naar het opleiden van leerling verpleegkundigen.

Op mijn 40e heb ik zelf ook een loopbaantraject gevolgd. Er was onrust in mij. Ik wilde graag ontdekken wat ik nog meer zou kunnen. Mijn kracht ligt in mensen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen, het volgen van de opleiding tot loopbaancoach sloot hier prima op aan. In 2016 startte het opzetten van duurzame inzetbaarheid en  een mobiliteitscentrum in mijn organisatie. Dit opende deuren voor me en ben ik als loopbaancoach betrokken bij dit onderdeel. Ik voer loopbaangesprekken met mensen vanuit vele beroepsrichtingen, geef workshops zoals Pimp je cv, LinkedIn, Solliciteren en netwerken en Ken je kwaliteiten. Sinds 2018 ben ik NOLOC gecertificeerd loopbaancoach.

De rode draad in mijn loopbaan is mensen te faciliteren in beweging te komen en ze stappen te laten zetten die ze vooraf niet bedacht hadden. In gesprek op zoek gaan naar het uiteindelijke doel van de ander. Met behulp van het stellen van vragen, geven van feedback en toepassen van verschillende coach methodieken creëer ik inzicht en werk ik samen met de ander toe naar het gewenste doel. Daarin ben ik resultaat- en kwaliteit gericht, maar altijd vanuit de mensen waarmee ik in gesprek ben. Mijn gespreksvaardigheden, kwaliteiten nieuwsgierig zijn en verbinding maken, helpen mij daarbij. Naast het voeren van (coach) gesprekken, ontwikkel en geef ik graag trainingen. Het liefst ook de trainingen die ik zelf ontwikkeld heb. Daarin kan ik dan meteen toetsen of het beoogde resultaat van de training daadwerkelijk behaald wordt.

Sterk in je werk, zorg voor jezelf.

De vakbond CNV Zorg & Welzijn, initiatiefnemer van dit project, en de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, verenigd in RegioPlus, hebben zich sterk gemaakt voor dit project.

Sterk in je werk, zorg voor jezelf biedt jou steun bij het zetten van de volgende stap in je werk. Samen met een ervaren loopbaan coach in zorg en welzijn kijk je naar je situatie. Jullie kijken samen naar waar je goed in bent en waar je kansen op werk liggen. En wat je daar voor nodig hebt. Zoals hulp bij het schrijven van een goed cv. Of hulp bij de keuze voor een beroepentest, een cursus of een opleiding.

Vanaf de start van dit project, ben ik hierbij betrokken. Naast het voeren van individuele gesprekken, geef ik ook de training ‘Solliciteren en netwerken’.

Neem vrijblijvend contact met me op voor een intakegesprek. Dan kunnen we samen bepalen welk traject we gaan bewandelen. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.

Nieuws

Millennials

Onlangs ben ik bij het seminar Millennials geweest, welke werd georganiseerd door de NEDERLANDSE ACADEMIE VOOR PSYCHOTHERAPIE in Amsterdam. Graag

Lees meer...